P8090011-6

Natuur en landschap versterken

Met onze projecten willen wij de natuur en het landschap in onze regio versterken. Tevens hebben veel projecten een recreatief en/of educatief karakter. Zo ontstaat een buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Wilt u meer informatie over de inzet van Landschap Horst aan de Maas bij projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Projecten Landschap Horst aan de Maas


Projecten


Meer projecten

Overige projecten waarbij Landschap Horst aan de Maas actief betrokken is, zijn onder meer: Regio van de Smaak, Natuureducatieterrein De Rowwen Hook, Gortmeules Ven, Wandelroute 't Ham, Overzwaluwwand in America en Wandelnetwerk Stempel van de Maas.

 

Meer informatie over natuur en leefomgeving

Op de website van de provincie Limburg zijn digitale kaarten te vinden met informatie over alles wat met natuur, landschap en leefomgeving te maken heeft. Je vindt hier ook actuele luchtfoto's. 

Op deze site worden de gegevens van gebiedsdekkend onderzoek van broedvogels en flora en vegetatie ontsloten. Het betreft onderzoek van de Provincie Limburg in de periode 1983-2015 (flora en vegetatie 1983-2012, broedvogels 1990-2015). Van ongeveer 250.000 broedvogelterritoria en meer dan 500.000 planten is het voorkomen tot op enkele meters nauwkeurig weergegeven op interactieve kaarten. 

 

Website door Forwart sitemap