reserve1-Foto s Monumentendag 104

Een kleurrijk alternatief voor akkerranden.

Woont u in het buitengebied van Horst aan de Maas en beschikt u over een akkerrand langs een van de vele wandel- of fietsroutes in de regio? Zaai uw akkerrand dan samen met ons in met een éénjarig bloemenmengsel.

Wij bieden een kleurrijk alternatief voor akkerranden. Niet alleen houden de ingezaaide stroken lastige onkruiden weg, de bloeiende akkerranden zijn ook een belangrijke voedselbron voor allerlei insecten en na zaadvorming ook voor zangvogels, patrijzen en fazanten.

Daarnaast zijn de kleurrijke stroken natuurlijk een prachtig gezicht en verhogen ze de belevingswaarde van fietsers en wandelaars in het buitengebied.

Projecten Landschap Horst aan de Maas


Voor wie?

Particulieren en bedrijven die een strook van 3 tot 6 meter van hun akkerrand ter beschikking willen stellen kunnen zich bij ons aanmelden. De enige voorwaarde is dat de betreffende strook op een zichtlocatie ligt. De grondgebruiker maakt de grond in het voorjaar zaaiklaar en wij zorgen

voor het inzaaien van een éénjarig bloemenmengsel. 

Klik hier voor de Voorwaarden Bloemrijke Akkerranden (Boerenlandschap Verfraaid).


Aanmelden

Vul a.u.b. onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en vermeld dat u zich aan wilt melden voor Bloemrijke Akkerranden.

 

 

Website door Forwart sitemap