P8280023

Hulp bij het realiseren van uw erf- of kavelplanting.

Download de handleiding aanleg en beheer erfbeplanting.

1. Plan maken

Wij helpen u bij het realiseren van uw erf- of kavelplanting. Neem contact met ons op en onze landschapsdeskundige en landschapsvrijwilligers stellen samen met u een beplantingsplan op. Bent u akkoord met het plan en voldoet het plan aan de subsidievoorwaarden dan regelen wij de bestelling van het plantmateriaal inclusief ondersteunings- en beschermingsmaterialen. 

Aanmelden is het gehele jaar mogelijk. Aanmeldingen tot en met augustus worden nog in november van hetzelfde jaar uitgevoerd.

Projecten Landschap Horst aan de Maas


2. Beplanting voorbereiden

Ruim een maand voor de beplantingsdag ontvangt u een uitnodiging voor de erfbeplantings-informatieavond. Tijdens deze avond krijgt u alle informatie die u nodig hebt om de beplanting tot een succes te maken en uit te laten groeien tot een mooie erfbeplanting. Uiteraard met vele beplantingstips. Eén daarvan is dat u ruim op tijd begint met de voorbereidingen voor de echte beplantingsdag.

Projecten Landschap Horst aan de Maas


3. Erfbeplantingsdag

Op de erfbeplantingsdag haalt u op het afgesproken tijdstip het plantmateriaal, steun- en beschermingsmateriaal op. Onze vrijwilligers hebben alles voor u klaar liggen en nemen nog een keer het beplantingsplan met u door. Thuisgekomen gaat u aan de slag met het beplanten. Lukt dit niet, zorg er dan voor dat het plantmateriaal niet uitdroogt door het direct tijdelijk op te planten.

Projecten Landschap Horst aan de Maas


4. Inboet bijplanten

Vanzelfsprekend controleert u in het voorjaar en in de zomer regelmatig of de nieuwe beplanting aanslaat. In droge perioden tijdig water geven aan de jonge planten is erg belangrijk. Toch kan het gebeuren dat enkele planten niet aangroeien. Neem in dat geval uiterlijk in augustus contact met ons op om ‘inboet’ te bestellen.

Projecten Landschap Horst aan de Maas


5. Onderhoud uw aanplant

Nieuwe aanplant moet regelmatig gesnoeid worden. Vooral bij hoogstamfruitbomen is dit erg belangrijk. Maar ook in een later stadium blijft regelmatig snoeien belangrijk om te voorkomen dat de erfbeplanting verwildert. Daarom organiseren wij elk jaar snoeicursussen waar u van harte welkom bent. Een mooie erfbeplanting, daar genieten we immers allemaal van!

Projecten Landschap Horst aan de Maas

 

 

Website door Forwart sitemap