Header Landschap Horst aan de Maas

In Nederland komen 16 verschillende amfibiesoorten voor. Limburg is hierin een bijzondere provincie, want alle 16 soorten komen hier nog voor. 
 
Poelen zijn voor kikkers, padden en salamanders van levensbelang. Om het leefgebied van deze amfibieën in onze gemeente te verbeteren, stimuleren wij de aanleg van poelen. In Horst aan de Maas zijn inmiddels al veel poelen aangelegd, maar helaas hebben de amfibieën het ook in onze gemeente nog moeilijk. Hun leefgebied wordt aangetast, er komen steeds vaker ziektes voor en exoten nemen hun leefgebied in.
 
Kortom; er is nog genoeg werk in ons landschap om deze bijzondere diersoorten in stand te houden. Alleen poelen aanleggen is niet voldoende, ook goed onderhoud is erg belangrijk. Wij informeren en adviseren u hier graag over. Hieronder kunt u interessante informatie downloaden. 
 
Informatie over poelen en amfibieën 
Op 26 september organiseerden wij samen met het Citaverde College een eerste cursus over de aanleg en het beheer van poelen. Hieronder kunt u de informatieve presentatie downloaden, met informatie over poelen en amfibieën. 
 
 
Onderhoud van poelen
Bekijk de natuurkalender om te lezen wanneer je welke werkzaamheden wel/niet kunt uitvoeren.
 
 
Meer weten?
Neem gerust contact met ons op!
 
 
Poelen8Poelen7Poelen4Poelen1Poelen2Poel
Website door Forwart sitemap