Rooms-katholieke parochiekerk H. Theresia

Rooms-katholieke parochiekerk H. Theresia

Kronenberg

Plaats: Meerweg 6, Kronenberg
Bouwjaar: 1931

De kerk in Kronenberg is in 1931 gebouwd uit behoefte aan een eigen kerk op loopafstand. Voor die tijd waren de bewoners van Kronenberg voor hun kerkgang aangewezen op Sevenum.

Historische beschrijving:

In de 20-er jaren van de vorige eeuw werd voor de bewoners van Kronenberg en directe omgeving de behoefte steeds groter aan een kerk en school op loopafstand. De ouderen hadden inmiddels wel een fiets en ‘s zondags reed er een bus naar de kerk in Sevenum, maar de kinderen moesten dagelijks door weer en wind drie kwartier lopen naar school. Deze kwam dus het eerst.

Dankzij de inzet van enkele gegoede bewoners werd op 6 februari 1931 de bouwvergunning voor de kerk verleend en al op 10 mei 1931 legde Mgr. dr. G.A. Baudoin de eerste steen. De aannemers Wanten en Van Gassel waren met fl. 47.249,- de laagsten van 19 inschrijvers. Het graafwerk en bouwrijp maken werd door de toekomstige parochianen van Kronenberg (70 gezinnen) zelf gedaan met handkracht. De inzegening van de kerk vond plaats op Maria Lichtmis (2 februari) 1932 door pastoor Wismans uit Sevenum. 

Klik op onderstaande link voor meer info:

Meer informatie

Alle mooie en interessante plekken