St.Anthoniuskapel

St.Anthoniuskapel

Zeshoekige bakstenen kapel, in kruisverband gemetseld. De voorgevel, in klokmodel, heeft op de top een betonnen kruisje en is wit geschilderd.

Kronenberg

Plaats: In de bossen van de Meir, Kronenberg
Bouwjaar: 1912

Zeshoekige bakstenen kapel, in kruisverband gemetseld. De voorgevel, in klokmodel, heeft op de top een betonnen kruisje en is wit geschilderd. Hierdoor is de kapel beter zichtbaar in de omgeving. Het zadeldak is met leien gedekt en afgewerkt met een houten daklijst. De ingang van de kapel is voorzien van een segment-boog. Boven de ingang bevindt zich een steen met de namen van degenen die de kapel hebben laten bouwen: Maria Hermans en Jacobus Roodbeen. De vloer is van keramische tegels, zwart-wit in diagonaal verband. In de kapel staat in een van tralies voorziene nis het beeld van de Heilige Antonius. Op de arm draagt hij het Kindje Jezus; er naast bevindt zich een bedelaar die een stuk brood ontvangt.
Gegevens voor zover bekend:
De heer Roodbeen kreeg van de gemeente een groot perceel in pacht achter de kapel en bouwde uit dankbaarheid deze kapel. In 1992 is het leien dak vernieuwd.
 

Alle mooie en interessante plekken