Kaartweergave

Houthuizer molen - Lottum

Deze molen is in 2007/2008 gebouwd op de plaats waar tot 1944 een ronde stenen beltmolen stond. Deze werd toen door terugtrekkende Duitse soldaten opgeblazen. Hij ligt in een mooi, door beken doorsneden natuurgebied aan de Maas. De molen is regelmatig open voor publiek.

#697

Molen Eendracht Maakt Macht - Meterik

De molen werd in 1899 gebouwd. Het geld voor de bouw werd bijeen gebracht door de inwoners van Meterik. Het molenerf, de tuin en de kapschuur zijn altijd te bezichtigen. De molen zelf en het bakhuuske zijn geregeld open voor bezoek.

#627

Molenmonument - Broekhuizen

Deze molensteen is een herinnering aan de drie molens die hier in de buurt hebben gestaan. De steen behoorde bij de nabijgelegen olie- en graanmolen die in 1944 werd verwoest.

#695

Voormalige watermolen de Slottermolen - Grubbenvorst

De watermolen is gebouwd in 1849, maar stamt uit de 14de eeuw. Hij ligt aan een molenvijver die onder de molen door in verbinding staat met de Everlose Beek. Helaas is het geheel niet opengesteld voor publiek. Klik voor film herstel Everlose Beek op “Alle informatie”.

#626

Voormalige watermolen Elshout - Meerlo

Al voor 1832 stond hier aan de Groote Molenbeek een watermolen en die werd in 1839 herbouwd. Tot 1946 was hij in bedrijf. Nu is het een gewoon woonhuis, pal liggend aan de beek.

#698

Voormalige watermolen kasteel ter Horst - Horst

Op deze plek stond al rond 1350 langs de Groote Molenbeek een watermolen, die in 1890 is afgebroken. De watermolen hoorde bij Kasteel Huys ter Horst. Wat nu ervan rest is een soort poel met een stukje beek in een bosje.

#696