Kunst in de Openbare ruimte

Kaartweergave

Moeder aarde - Sevenum

Moederaarde’ (geboren uit deze aarde en er je schreden hebben gezet). Het kastje bevat 23 genummerde doosjes met aarde uit alle hoeken van Sevenum, verschillend van kleur en structuur. De nummers staan ook op de topografische kaart achter op de doosjes.

#1212

Ondersteunend-Zorg-Dienstverlenend - Sevenum

Dit kunstwerk bij verzorgingshuis Sevenheym bestaat uit drie figuren: een staand persoon met een wandelstok, een zittend figuur op bankje en een staand figuur die de zittende figuur een hand in de rug houdt.

#1181
1

Oneindig nieuw leven - Meerlo

Het beeld Oneindig Nieuw Leven werd in 1998 onthuld door Truus Heijs, vrouw van de voormalige huisarts aan wie het beeld een eerbetoon is.

#333

Paard - Horst

Kunstenaar: Fons Bemelmans, 
Plaats: Wilhelminaplein, Horst
Jaar van plaatsing: 1988

Dit nobel dier symboliseert de dynamiek van de gemeente Horst. Paarden en mythologische figuren zijn onderwerpen die regelmatig terugkeren in het werk van Bemelmans. Het paard is in brons uitgevoerd.
#743

Paard met danseres - Sevenum

Dit kunstwerk is in opdracht van de toenmalige gemeente Sevenum gemaakt en werd in 1990 onthuld bij gelegenheid van de opening van cultureel centrum de Wingerd.

#755

Padre Familias - Horst

Het beeld Padre Familias van de Geijsterse kunstenaar Chris Roose is in 2011 geplaatst op de hoek van de Gasthuisstraat met de Dr. Van de Meerendonkstraat in Horst.

#847

Peelwerker - Sevenum

Toen de gemeente Sevenum nog een zelfstandige gemeente was, stond er opzij van het gemeentehuis een beeldje dat de Peelwerker heette.

#758
1

Plaggenhouwer - Grubbenvorst

De inwoners van Grubbenvorst worden ook wel "Plaggenhouwers" genoemd. In voeger dagen is Grubbenvorst beetje bij beetje ontgonnen.

#728
1

Roedel Wolven - Meerlo

Beeld van een roedel wolven. Drie staan er in de richting van Wanssum (gemeente Venray) en drie in de richting van Meerlo (gemeente Horst aan de Maas). In deze wolven kan men symbolisch de zes dorpen van de per 1 januari 2010 opgeheven en opgesplitste gemeente Meerlo-Wanssum zien.

#749

Ruisende bloem - Horst

Kunstenaar: Xander Spronken, 
Plaats: Gebr. van Doornelaan, Horst
Jaar van plaatsing: 1998

Het spel van bladeren in wind en regen is een oneindig ritme, dat steeds weer uitnodigt tot visualiseren. Dit is de inspiratiebron geweest voor het ruimtelijk beeld van cortènstaal. Spronken specialis...
#744

Sculptuur van 10 figuren - Sevenum

De kunstenaar zette twee groepen van vijf losse figuren met de rug naar elkaar toe. De ene groep kijkt naar het Pastoor Vullinghsplein, de andere naar De Markt en het Raadhuisplein. Zo vormen ze een schakel tussen de verschillende pleinen.

#337
1

Sprookjesboom van Toverland - Evertsoord

De rotonde is aangekleed met een magisch kunstwerk!.Dit kunstwerk van 10 meter hoog, bestaat uit een kleurrijke toren voorzien van een ronddraaiende spiraal waarop een (tover)bal balanceert.

#718

Tweekoppige ezel - Sevenum

Het beeld van de tweekoppige ezel. De Zaerumse Ezel genoemd, werd in 1996 door de oud-carnavalsprinsen geschonken aan de bevolking van Sevenum.

#336

Uitzicht brengt inzicht - Sevenum

Het beeld laat twee armen zien die uit de grond komen. Kijk door de handen en voel je uitgenodigd om over het landschap uit te kijken. In het kommetje dat de handen vormen, zie je het woord ‘Inzicht’. Als wandelaar kom je zo op een verrassende manier tot een nieuw inzicht.

#1208

Verbondenheid - Melderslo

Kunstenaar: Jos Hermans
Plaats: Meerlosebaan, Horsterweg, Broekhuizerdijk, Melderslo
Jaar van plaatsing: 2001

Dit kunst werk met zijn drie aan elkaar verbonden stalen pilaren symboliseert de fusie van de drie voormalige gemeenten Broekhuizen, Grubbenvorst en Horst tot de gemeente Horst aan de maas op 1 januar...
#751

Vijf elementen in beweging - Horst

Kunstenaar: Piet Killaars, 
Plaats: Jacob Merlostraat, Horst
Jaar van plaatsing: 1999

Door vijf bronzen elementen aarde, water, lucht, vuur en geest - deze opstelling te geven, ontstaat er een draaiende beweging. Deze rotatie symboliseert het voortdurend in beweging zijn van natuur en ...
#733

Vosje - Meerlo

Beeldje van een vosje op een sokkel van gemetselde keitjes, waarop een bordje met de tekst: Deze vos is geschonken door Verhoeven Venray C.V.ter gelegenheid van de woningbouw in 't Vossenhof,Meerlo 1980.

#334

Vreemde vogels - America

Kunstenaar: Jos Dirix
Plaats: Wouterstraat, Putweg, America
Jaar van plaatsing: 1997

De twee bronzen vogels symboliseren de bescherming van het kind door zijn ouder(s). De kunstenaar heeft met dit thema aansluiting gezocht bij de nabijgelegen basisschool.
#707

Waterpartij - Sevenum

Op 3 september 1999 werd de nieuw ingerichte dorpskern door burgemeester Geraedts officieel geopend door deze waterpartij op het Raadhuisplein in werking te stellen.

#761

Weej zeen os in Zaerum - Sevenum

Het beeld geeft het zestal weer van Schutterij Sint Sebastianus dat in 2018 het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) heeft gewonnen.

#1213

Werkstuk opening Ouderen Sociëteit - Meerlo

De gedachte van het werkstuk is de volgende:

#1180

Zonnevogel Horst - Horst

Kunstenaar: Sjra Schoffelen, 
Plaats: Rotonde Venloseweg, Dr. van de Meerendonkstraat, van Douverenstraat, Horst
Jaar van plaatsing: 1998

De bronzen vogel symboliseert snelheid en beweging, begrippen die centraal staan op deze rotonde. De vogel komt omhoog en vliegt mee in de richting van het verkeer.
#745